неділя, 13 листопада 2022 р.

ЩО НЕНАВИДИТЬ БОГ? #2

 Язик брехливий

Ми домовлялися, що наступного разу, тобто сьогодні, проговоримо про «язик брехливий», тому що він – другий у списку речей, що вони викликають гнів і ненависть Божу.

«Оцих шість, ненавидить Господь: 1 - очі горді, 2 - брехливий язик…» (Притчі Соломона, 6 розділ, 17 текст)

А чому, власне, таке ставлення Боже до людини з брехливим язиком? Про це запитайте у Нього особисто.

А тепер питання – чи брехали вам коли небудь у той час, коли ви знали правду? Кажуть, що це можна слухати, не перебиваючи, як гарну музику й усміхатися при цьому – чисто бреше і віяти не треба!

Стверджують, що найбільше брехні на рибалці, перед виборами та в час війни. На рибалці не буваю, перед виборами – знайомо, а тепер ще й у час війни. Можна стверджувати – потік брехні з півночі – як помийна річка, ані ковтка правди ще й смердить здалеку…

Соломон підмітив дуже правильно: «Брехливий язик ненавидить своїх утискуваних…» (Притчі Соломона 26 розділ 28 текст)

Все правильно – найбільша ненависть до того, кому брешеш - стверджувати, що це правда, а за правду й життя віддати можна. Не своє, звісно, а того, хто помийну отруту хапає на повний рот, смакує і ще не проти… Це, по сучасному, пропагандою називається.

Брехливий язик – мерзота перед Богом, а хто чинить правду - Його уподоба. (Притчі Соломона, розділ 12, текст 22)

Брехливий язик має свого бога, того який: «як говорить неправду, то говорить зо свого, бо він неправдомовець і батько неправді..» (Євангелія св. Івана, розді 8, текст 44) Тепер розумієте чому уста брехливі – огида для Господа...?

Старі люди казали - язик до Києва доведе, а брехливий язик – до пекла. «А лякливим, і мерзким, і душогубам,…і всім неправдомовцям – їхня частина в озері, що горить огнем та сірко! (Книга Об’явлення 21розділ, 8 текст)

Перш ніж збрехати - добре подумаймо про наслідки!

Немає коментарів:

Дописати коментар

ПРИВІТАННЯ З НОВИМ РОКОМ

 БЛАГОСЛОВЕННОГО НАМ З ВАМИ НОВОГО РОКУ!