четвер, 8 грудня 2022 р.

ЩО НЕНАВИДИТЬ БОГ? #4

 Серце, що плекає злочинні думки (Притчі Соломона, 6: 17)


У біблійній мові серце – це наша внутрішня, духовна сутність. Ми справжні у наших думках. «Які думки в серці людини, така й людина» (Пр.23:7)

Чому ненависне нашому Творцю серце, що плекає злочинні думки? Один з більш, ніж десяти синонімів слова плекати, є слово – вирощувати. Той, хто в собі вирощує, леліє злочинні думки, стає неприємним, навіть огидним Богу.

Маємо пам’ятати - все добре, чисте, святе, благородне народжується в думках. Все брутальне, бридке, нечисте також народжується з думки.

Ріст насіння передбачає плід. Зростити злочинні думки означає дочекатися плоду . «Бо з серця виходять лихі думки, душогубства, перелюби, розпуста, крадіж, неправдиві засвідчення, богозневаги.» (Євангеліє згідно св. Матвія 15:19)

Бог знає результат злочинної думки, а тому Він ненавидить гріх таємних помислів. Зло, смерть, насильство, війна – це результат злочинних думок, які зросли спочатку до рівня злочинного слова (пропаганди брехні), а потім до рівня дії – руїни, убивства невинних, мільйони переміщених осіб.

Ісусу Христу подобаються люди чистого серця, одного разу вони побачать Бога й не будуть ховатися. (Євангелія від Матвія 5:8)

Які думки плекаємо, ростимо, леліємо у нашому серці? Божу приязнь чи Його праведну ненависть вони викликають?

Відповідь за нами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

ПРИВІТАННЯ З НОВИМ РОКОМ

 БЛАГОСЛОВЕННОГО НАМ З ВАМИ НОВОГО РОКУ!