четвер, 10 листопада 2022 р.

#уроки_Єлисея_3


Смерть у горшку – що робити?

Перед Єлисеєм сидів гурт голодних людей. Пророки, виявляється, теж можуть голодувати. (2 Цар.4:28) Час такий був. Приготована їжа була несмачною, більше того, отруйною. Вигук «Смерть у горшку..» красномовно характеризує смак і якість їжі. Але – голод не тітка. Що робити?

…а тепер невеличкий, ліричний відступ. Далекі шкільні роки, а в пам’яті - вигук вчительки: «у тебе горщок (макітра) зовсім не варить…» Це з області математичних висот. Справді, макітра (голова) не завжди добре варила премудрості х + h = z. Можливо, аналогія не дуже, але – війна…

Який вихід із ситуації, коли у горшку смерть? «Дайте мені муки!» звертається Єлисей і рішуче додає муку у горщок. Одна мить і їжа готова до вживання. Смачно, а в горшку життя, а не смерть. (2Цар.4:40)

Що вариться у «горшках» північних сусідів? Брехня, пропаганда, фейки, або за словами пророка: «у їхньому посуді (горшку) юшка нечиста…?». (Іс.65:4) Коли пропаганда, насилля, брехня, пиха стає нормою тоді у "горщок" приходить Zмерть.

Що робити? Вихід - додати життєдайної муки, додати Хліба у "горщок". Тоді смерть відступає. Проте Христос – Хліб життя, на росії, як у Лаодикії - за дверима. (Об. 3:20) Можливо не скрізь, проте продовжує стукати, може хто почує, може відійде глухота, можливо хто й відчинить двері. Тоді Він зайде і не буде смерті в "горшках", з Ним приходить життя!…

…а що у наших «горшках»?

Немає коментарів:

Дописати коментар

ПРИВІТАННЯ З НОВИМ РОКОМ

 БЛАГОСЛОВЕННОГО НАМ З ВАМИ НОВОГО РОКУ!