понеділок, 7 листопада 2022 р.

Війна - що робити?

 


24 лютого я прокинувся від вибухів у районі аеродрому. Війна, що робити?Переживання, тривога, дзвінки, питання – як бути, що робити…??

Пророку Єлисею  терміново  «зателефонував» цар Юдейський Йосафат. (2 Цар.3:12) Зміст розмови наступний: «Ми вийшли воювати з царем сирійським. Війна ще й не розпочалася, але схоже, ми загинемо у пустелі. Не від сирійців , а від спраги. Ми планували декілька днів, а тут… Води немає навіть для нас, а ще військо, коні…Що скаже Господь  у цій біді? Що робити?»

Як бути Єлисею?? Війна, святі пророки поза політикою, вони поза мирськими справами, тим більше за справами воєнними?? Як бути нам?

Чи  повинен святий Єлисей реагувати на виклики війни? Чи повинен він говорити від імені Господнього людям, які йдуть воювати?

 Його позиція чітка й недвозначна, політичне уподобання сформульоване наступним: «Царю Ізраїльський, що спільного у нас з тобою? Йди до своїх пророків… Якби не присутність тут царя Юдейського Йосафата, я навіть не подивився б на тебе…» (2 Цар.3:13-14)

Що робити, коли військо гине від спраги? Пророче слово Єлисея до царів  було нелогічним: « Викопайте в цій долині підряд декілька рівчаків, - один за одним…» (2 Цар.3:16) Не криниці копайте, (криниці було б логічно!) а рівчаки. Рівчаки це навіть не бойові траншеї.

Логіка царів може дати збій, логіка Божого провидіння – ніколи. Ось вона: « ви не відчуєте вітру, не побачите дощу, але ця долина наповниться водою, що будете пити ви, але й це не все - Бог також видасть у ваші руки ворогів» (2 Цар.3:17)

Проблема вирішена, навіть значно більше ніж планувалося. Сталося щось неймовірне – прямо по дорозі потекла вода!   У Бога Своя логіка, (логістика, по військовому).

Ми не все бачимо, не все розуміємо, не все аналізуємо. Зрештою – рівчаки, які всупереч логіки,  все таки були викопані, наповнилися водою.

Це вам не ленд–ліз, це не особлива прихильність союзників – це «нелогічна» дія Божого духа. 

Бог продовжує говорити, найближчим часом побачимо потік води…

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

ПРИВІТАННЯ З НОВИМ РОКОМ

 БЛАГОСЛОВЕННОГО НАМ З ВАМИ НОВОГО РОКУ!